Ar Volvo agregātiem – Geely uzsāk kupejveida krosovera tirdzniecību

Ķīnas koncerns Geely uzsācis modeļa FY-11 tirdzniecību. Tas ir krosovers ar kupejveida virsbūvi, kas izgatavots uz Volvo platformas un būs pieejams arī ārpus Ķīnas robežām.

Geely FY-11, kas vietējā tirgū dosies ar nosaukumu Xing Yue, izgatavots uz CMA platformas, ko Geely izgatavojis sadarbībā ar Volvo. Krosovera motortelpā atrodas divu litru četru cilindru benzīna turbo motors, kas attīsta 238 ZS jaudu un 350 Nm griezes momentu. Dzinējs ir savienots ar astoņu pakāpju Aisin automātisko pārnesumkārbu. Paātrinājums no vietas līdz simtam aizņem 6,8 sekundes.

FY-11 tiks piedāvāts arī ārpus Ķīnas robežām, piemēram, Krievijā, turklāt arī daļējā hibrīda versijā ar 177 Zs trīscilindru benzīna turbomotoru, 48V elektrosistēmu, starterģeneratoru un septiņu pakāpju dubultā sajūga robotizēto pārnesumkārbu.

Motoru gammas virsotnē – pie elektrotīkla pieslēdzams hibrīds ar jau minēto trīscilindru turbomotoru un elektromotoru, kuru kopējā jauda – 258 Zs un 415 Nm. Komplektā ar 15,2 kWh akumulatoru šāds automobilis ar elektrību varēs nobraukt līdz pat 80 km.

Elektronisko asistentu sarakstā adaptīvā kruīza kontrole, sastrēgumu asistents, adaptīvais joslas uzturētājs, apkārtskata kameras un ceļazīmju atpazīšanas funkcija.

 

 

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.