Stilīgā islandiešu ceļojumu māja (+ VIDEO)

Kemperim nav obligāti jābūt kantainam un izmēros lielam transportlīdzeklim, kas piebāzts ar luksuss mantām – ceļot var arī krietni pieticīgāk, ja vien ir pārdomāts un izsvērts risinājums.

Šādu risinājumu piedāvā Islandes kompānija Mink Campers, ko 2016.gadā dibinājuši Kolbeins Bjersons un Olafurs Sverisons. Viņu konstruētais kemperis ir 4,12 m gara un 2,10 m plata piekabe ar atpūtas telpu, kas ir 2,81 m gara un 1,51 m plata. Ceļojumu māju var piekabināt parastam auto vai 4×4 vilcējam un doties baudīt dabas jaukumus arī prom no galvenajiem ceļiem, ko nodrošinās kempera 30 cm klīrenss.

Lasītes formas kemperī var pārnakšņot divi pieaugušie un viens bērns. Lielajiem paredzēta 140×200 cm izmēru gulta, bet jaunais ceļotājs tiek izguldīts 140×52 cm gultiņā, kas iekārtota šķērsām. Logi ierīkoti abās apaļajās kempera durvīs, bet zvaigznes un ziemeļblāzmu varēs vērot arī caur panorāmas jumta stiklu. Kempera aprīkojumā ir ne tikai siltas segas un spilveni, bet arī autonomā Webasto krāsniņa, LED apgaismojums, 2 USB pieslēgvietas un Bose audio sistēma. Uz jumta uzmontēti saules paneļi.

Virtuves sekcija ierīkota aizmugurē zem paceļamā vāka. Tur iekārtots gāzes pavards un neliels ledusskapis, glabātuves pārtikai, virtuves piederumiem un traukiem, kā arī ūdens krājumiem. 

Mink Camper var iznomāt ne tikai Islandē, bet arī Rumānijā, Skotijā, Zviedrijā, Norvēģijā un Vācijā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.