Vācijas policija aptur 100 luksuss sporta auto (+ VIDEO)

Vācijas ceļu policija uz automaģistrāles A20 pie Veimāras apturējusi vairāk nekā 100 luksuss sporta auto. Ir aizdomas, ka automašīnas piedalījušās nelegālās ātrumsacīkstēs.

Ferrari 488, Lamborghini Diablo, Audi R8: vairāk nekā 100 augstas veiktspējas automašīnu 2.maijā ar ātrumu līdz 250 km/h traukušās pa A20 automaģistrāli, vēsta vācu izdevums Autobild. Policijai radušās aizdomas, ka tiek rīkotas nelegālas ātrumsacensības, tādēļ no kopējās satiksmes izolēti 107 spēkrati.

Lai gan uz A20 lielāko daļu maksimālā ātruma ierobežojums neattiecas, policija saņēmusi satrauktus zvanus no citiem autovadītājiem, kas bija nobažījušies par lielo skaitu ātri braucošo automobiļu.

Policija noskaidrojusi, ka lielākā daļa jaudīgo automašīnu ieradušās no Norvēģijas. Uz to sāniem bija redzamas uzlīmes Eurorally, bet internetā pieejamā informācija liecina, ka tas ir pasākums, ko organizatori dēvē par “Piedzīvojumu autoentuziastiem”.

Vācu policijai gan radās aizdomas, ka tās ir nelegālas ātrumsacīkstes, kas var apdraudēt pārējo autobraucēju drošību, tādēļ brauciens tika apturēts un dalībniekiem savi spēkrati bija jānovieto atpūtas zonu stāvlaukumos. Dalībnieki tik stingri brīdināti un viņiem bija jāgarantē, ka nekas tamlīdzīgs turpmāk nenotiks. Lai kontrolētu situāciju, tika piesaistītas papildu policijas patruļas un divi helikopteri, bet dalībnieki savu braucienu drīkstēs turpināt tikai šodien (3.maijs) pēcpusdienā.

Zināms, ka Eurorally startēja 1.maijā no Norvēģijas galvaspilsētas Oslo, bet finišs bija paredzēts 5.maijā Prāgā. Dalības maksa – līdz pat 800 katram dalībniekam.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.