Volkswagen Golf 8 startēs 2020.gada februārī

Jaunās paaudzes Golf pārdošanā nonāks ne ātrāk par nākamā gada februāri, atsaucoties uz vācu kompānijas vadības sniegto informāciju vēsta izdevums Automotive News.

Tas ir vēlāk nekā plānots iepriekš, taču ātrāk Eiropas kompaktklases līderi nevar laist klajā sakarā ar darbiem, kas jāpaveic drošības un elektronisko sistēmu jomā. Tie ir sarežģīti procesi, kas prasa lielu uzmanību un rūpīgu pieeju. Plānots, ka Golf programmatūra tiks atjaunināta “pa gaisu” – izmantojot mākoņservisu pakalpojumu, bet tādā gadījumā ir jānodrošina aizsardzība pret iespējamiem hakeru uzbrukumiem.

Automašīnas ražošanai tiek pielāgots konveijers Volkswagen galvenajā rūpnīcā Volfsburgā. Kopējie ieguldījumi nākamā Golfa izstrādes procesā būs aptuveni 1,8 miljardi eiro, bet vēl aptuveni 3 miljardi eiro tiks izlietoti ražošanas sagatavošanai.

Jaunā Golf pamatā būs modificēta MQB arhitektūra, kas atkarībā no modifikācijas kopējās konstrukcijas svaru ļaus samazināt par 35–70 kg. Hečbeka bagāžas nodalījuma tilpums palielinās līdz aptuveni 400 litriem.

Motoru klāstu veidos jauna 1,5 litru turbodzinēju saime, kā arī 1,5 litru dīzeļdzinējs, kas aizstās pašreizējo 1,6 litru agregātu. Piedāvājumu kuplinās versija ar hibrīdiekārtu un funkciju, kas akumulatoru ļaus uzlādēt pie parastās elektrības kontaktligzdas.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.