Jaunais Subaru Outback atrādas Ņujorkā (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē savu pirmo lielo uznācienu piedzīvojis jaunais Subaru Outback – japāņu kompānijas pilnpiedziņas universāls.

Universāls tapis uz jaunās globālās moduļu platformas Subaru Global Platform (SGP), ko izmanto arī pašreizējās paaudzes Forester. Konstrukcijā plaši izmantots īpaši augstas izturības tērauds, kas ļāva palielināt priekšējās piekares un virsbūves izturību pret vērpi par 70 procentiem, bet aizmugures apakšrāmja un virsbūves izturību – pat par 100%.

Ražotājs ziņo, ka jaunā konstrukcija ļauj absorbēt vairāk enerģijas frontālā un sānu triecienā, uzlabojot pasažieru drošību avārijas gadījumā, bet standarta aprīkojums tagad iekļauts arī drošības sistēmu komplekss Eyesight.

Jaunajam Outback ir pilnībā pārveidota piekare un uzlabota trokšņu izolācija – braucot pa automaģistrāli, ārējā trokšņa līmenis samazinājās par trim decibeliem. Bagāžas nodalījuma durvis tagad atveras lielākā leņķī, bet bezkontakta atvēršanas sistēma pieejama kā papildaprīkojums. Bagāžas nodalījuma tilpums ir palielinājies līdz 2100 litriem.

Pamanāmākās izmaiņas salonā – jauna multimediju planšete ar 11,6 collu izmēru, kas paredzēta, lai pārvaldītu audio, klimata kontroli u.c. automašīnas iestatījumus.

Pārmaiņas arī motoru klāstā – 260 Zs jaudīgais sešcilindru agregāts vairs netiek piedāvāts, toties pirmoreiz kopš 2009.gada Outback pieejams turbo motors – 2,4 litru dzinējs, kas attīsta 264 Zs un 376 Nm. Piedāvājumā arī atmosfēriskais 2,5 litru dzinējs ar 184 Zs. Abi motori tiek kombinēti ar pilnpiedziņu un variatoru, kas imitē astoņas pakāpes.

Outback aprīkojuma sarakstā ir LED lukturi, joslas uzturēšanas palīgsistēma, WiFi piekļuves punkts, Harman Kardon audio komplekss ar 12 skaļruņiem, sēdekļi ar ventilācijas funkciju un priekšējā skata kamera ar 180 grādu skatu.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.