Deripaska: ASV sankciju dēļ varētu nākties likvidēt autoražotāju GAZ

Krievu miljardieris Oļegs Deripaska paziņojis, ka gadījumā, ja ASV neatcels pret viņu un viņa vadīto autobūves uzņēmumu GAZ noteiktās sankcijas, autoražotājs līdz vasarai varētu būt spiests pārtraukt darbību.

“4.jūlijs burtiski ir pēdējā diena, kad varētu darboties šī ražotne,” Deripaska sacīja žurnālistiem, kas otrdien bija ieradušies vizītē GAZ rūpnīcā Ņižņijnovgorodā.

Ja ražotne pēc 4.jūlija nespēs atgriezties pie normālas darbības, tad nav cerības, ka tā izdzīvos, norādīja Deripaska.

Šajā datumā pilnībā spēkā stājas ASV noteiktās sankcijas.

Deripaska ir starp vairākiem Kremlim pietuvinātiem oligarhiem, kam ASV piemērojušas sankcijas saistībā ar aizdomām, ka Krievija ietekmējusi 2016.gadā ASV notikušās prezidenta vēlēšanas. Sankcijas noteiktas arī pret Deripaskam piederošiem uzņēmumiem.

Janvārī ASV atcēla sankcijas alumīnija ražošanas uzņēmumam “RusAl” un kompānijām “EN+ Group Plc” un “EuroSibEnergo JSC” pēc tam, kad Deripaska atteicās no to kontroles. Taču viņš joprojām kontrolē GAZ, kas 13 dažādās rūpnīcās nodarbina 40 000 cilvēku.

Deripaska skaidro, ka viņš devis mājienus par vēlmi atteikties no GAZ kontroles, taču ASV varasiestādes uz to nav reaģējušas.

Viņš norāda, ka sankciju dēļ GAZ pērn cietis vērienīgus zaudējumus un tās negatīvi ietekmē arī uzņēmuma sadarbību ar rietumvalstu kompānijām.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.