Krieviem tiek solīts pašu ražojuma “Toyota Prado”

Uļjanovskas autorūpnīca (UAZ) plāno izgatavot Toyota Land Cruiser Prado klases automobili, kas varētu maksāt aptuveni 1,5 miljonus rubļu (aptuveni 20 000 eiro).

“Krievu Prado” tiks izgatavots uz jaunas platformas, aprīkots ar dzinēju, kas izstrādāts sadarbībā ar vācu kompāniju FEV un piedāvāts kā alternatīva Ķīnas pilnpiedziņas apvidniekiem.

Sollers (UAZ īpašnieks) vadītājs Vadims Švecovs izteicies, ka projekta galvenais mērķis ir radīt “krievu Prado”, tas ir “Prado” saimes modeli, taču par krievu cenu.

Švecovs norādījis, ka uz jaunās platformas taps apvidus auto, pikaps un furgons. Motoru saimē būs benzīna un biodegvielas atmosfēriskie un turbo četrcilindru dzinēji. Agregātu izstrādē UAZ iegulda savus līdzekļus un tiek sagaidīts, ka ražotne tiks pilnībā lokalizēta 2021.-2022.gadā.

Jaunajiem modeļiem nebūs nekāda sakara ar „Hunter” vai “Buhanka” automobiļiem. “Patriot” saime kādu laiku dzīvos paralēli krievu Prado, bet pēc dažiem gadiem tā tiks pilnībā izslēgta.

“Hunter” apvidnieks paliks UAZ piedāvājumā kā nišas produkts, un, kā apgalvo Švecovs, “tajā nebūs nekas, izņemot dizainu, bet cena būs aptuveni miljons rubļu”. (13 500 eiro).

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.