50% Smart akciju iegādāsies Volvo īpašnieks no Ķīnas

Vācu koncerns Daimler pārdos 50 procentus akciju Ķīnas kompānijai Geely, kuras īpašumā ir arī Volvo, Lotus, Proton un Lynk & Co.

Nesen izskanēja informācija, ka Daimler izlems savas struktūrvienības Smart likteni līdz gada beigām – kompānijas vadība esot neapmierināta ar finanšu rezultātiem un bez žēlastības likvidēšot Smart, ja netiks atrasts cits risinājums. Iespējams, tagad tāds rasts un Daimler tuvi avoti ziņo, ka oficiāls paziņojums par akciju pārdošanu ķīniešiem tiks izplatīts Šanhajas autoizstādes laikā (16.-25.04).

Eksperti Daimler lēmumu skaidro ar nepieciešamību pēc finanšu līdzekļiem, kas būs vajadzīgi, lai koncerns varētu pārorientēties uz elektromobiļu ražošanu.

2018.gada rezultāti liecina, ka Smart pārdevis 128 802 jaunus automobiļus, kas ir par 4,6 procentiem mazāk nekā gadu iepriekš. Tās nav iepriecinošas ziņas zīmolam, kura zaudējumi ik gadu tiek lēsti aptuveni 500 – 700 miljonu eiro apmērā.

Piebildīsim, ka 2018.gadā Geely noslēdza līgumu par 9,7 procentu Daimler akciju iegādi, realizējot šo darījumu caur savu meitasuzņēmumu Tenaciou3 Prospect Investment.

Smart kabriolets šā gada Ženēvas autoizstādē Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.