3 miljoni nav šķērslis – visus Koenigsegg Jesko izpērk dažu dienu laikā (+ FOTO)

Zviedru varenauto ražotājs Koenigsegg izpārdevis visus jaunā modeļa Jesko eksemplārus tikai dažas dienas pēc tam, kad Ženēvas autoizstādē tika nosvinēta 3 miljonus dolāru vērtās supermašīnas pirmizrāde.

Koenigsegg izpārdevis visus 125 Jesko eksemplārus, neraugoties uz iespaidīgo cenu, ko kompānija prasīja par savu jaunāko modeli. 83 automašīnas tika rezervētas vēl pirms Ženēvas autoizstādes, bet atlikušie eksemplāri izpārdoti pirmizrādes laikā un piecas dienas pēc pasākuma slēgšanas kompānija paziņo, ka pārtrauc pieteikumu pieņemšanu.

Koenigsegg Jesko ražošana sāksies 2020. gadā. Zviedri plāno saražot pa vienam automobilim nedēļā, kas nozīmē to, ka, ja ražošanas tempi neizmainīsies, pēdējie pasūtītāji savu sapņu auto saņems tikai 2,5 gadus pēc ražošanas starta.

Foto: iAuto.lv

Koenigsegg Jesko tiek piedāvāts divās versijās: sacīkšu un īpaši ātrajā 300 Edition. Zināms, ka pēdējā varēs sasniegt maksimālo ātrumu 483 km/h un būs nedaudz komfortablāka par sacīkšu trasēm konstruēto Jesko.

Jesko, kas nosaukts kompānijas dibinātāja Kristiāna fon Kēnigsega tēva vārdā, nomainīs modeli Agera RS. Jesko aprīkots ar 5,0 litru V8 motoru un diviem kompresoriem, kas palīdz attīstīt maksimālo jaudu 1600 Zs (1500 Nm) un darbojas sasaistē ar 8-pakāpju robotizēto Light Speed Transmission (LST) pārnesumkārbu, kas 20-30 milisekunžu laikā var pārlēkt vairākām pakāpēm, lai nodrošinātu optimālo ieskrējienu. Jesko aprīkojumā arī Triplex piekari ar trīs amortizatoriem, piestūrējošie aizmugures riteņi un aerodinamikas komplekts ar aktīvajiem elementiem.

 

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.