Mercedes-Maybach krosovers debitēs 2019.gadā

Maybach GLS, īpaši dārgais un greznais vācu krosovers, tiks parādīts 2019.gada beigās un jau nākamgad Mercedes rūpnīcā ASV tiks uzsākta tā ražošana.

Pagaidām zināms vien tas, ka Mercedes-Maybach krosovers taps uz GLS trešās paaudzes modeļa bāzes, iegūs sevišķi izsmalcinātu apdari un V6 benzīna dzinēju, kas attīsta 560 Zs jaudu. Automobiļa prezentācija notiks īpaši sarīkotā pasākumā Ķīnā, bet ražošana – ASV, Alabamas štatā, rūpnīcā, kas izgatavo arī Mercedes  GLS, GLE un GLE Coupe modeļus.

Par Mercedes-Maybach galvenajiem konkurentiem kļūs Bentley Bentayga un Rolls-Royce Cullinan, bet prognozētā cena – aptuveni 200 000 dolāru.

2018.gadā Mercedes-Maybach nodemonstrēja konceptuālo krosoveru Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, kas bija aprīkots ar četriem elektromotoriem (katram ritenim pa vienam) un attīstīja kopējo jaudu 750 Zs. Vairāki šajā konceptā izmantotie risinājumi pārceļos arī uz Maybach GLS sērijveida modeli.

Atgādināsim, ka 2014.gadā Mercedes-Benz pieņēma lēmumu pārveidot Maybach par apakšzīmolu, kas ražo īpaši greznas modifikācijas un šobrīd ar šo zīmolu piedāvā S-klases sedanus pagarinātajā versijā visdārgākajās komplektācijās.  

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury koncepts Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.