Tesla prezentējis jauno krosoveru Model Y (+ VIDEO)

ASV elektromobiļu ražotājs Tesla prezentējis savu mazāko krosoveru – Model Y, kas izgatavots uz sedana Model 3 bāzes.

Model Y veidots lielākā brāļa Model X stilistikā, taču ir mazāks izmēros, vienkāršāks un iztiek bez “vanaga spārnu” uz augšu atveramajām aizmugures durvīm. No Model 3 tas mantojis pasažierus sargājošo konstrukciju ar deformējamām zonām, ir apveltīts ar augstāku klīrensu un trešo sēdekļu rindu (piemaksa).

Tesla modeļa Y bāzes versijas parādīsies tikai 2021. gada pavasarī, bet vispirms tiks piedāvāta  Long Range modifikācija ar diviem elektromotoriem un pilnpiedziņu. 100 km/h šis variants varēs sasniegt 5,5 sekundēs, maksimālais ātrums – 209 km/h, gaitas rezerve – 483 km.

Ražotājs gatavo arī Model Y Performance versiju – augstas veiktspējas modeli, kas līdz simtam paātrināsies 3,5 sekundēs un varēs sasniegt maksimālo ātrumu 241 km/h.

Tesla Model Y pamataprīkojumā būs panorāmas jumts un 15 collu multimediju/informācijas sistēmas ekrāns. Adaptīvā kruīza kontrole un autopilots ar 12 ultraskaņas sensoriem un 360 grādu kamerām iekļauts papildaprīkojuma sarakstā.

Model Y ražošana sāksies 2020.gadā, cenu ziņā pieejamākais variants ar aizmugurējo riteņu piedziņu un jaudas rezervi 370 km maksās 39 tūkstošus dolāru, bet augstas veiktspējas modelis – 60 tūkstošus.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.