iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: Universāls uz Tesla Model S bāzes (+ FOTO)

Šī gada izstādē skatāms unikāls četrdurvju universāls, kas izgatavots uz elektromobiļa Tesla Model S bāzes. Pagaidām tas ir vienīgais eksemplārs, taču projekta autori atklāj, ka plānoti 20 eksemplāri.

Tesla piedāvājumā nav universāla, taču tas nenozīmē, ka šādu automobili nevar nopirkt. Par to parūpējusies Londonas Niels van Roij Design studija, kas izstrādājusi četrdurvju Shooting Brake universālu uz Tesla Model S bāzes un paziņojusi, ka plāno saražot 20 eksemplārus ar sadarbības partnera – Amsterdamas piepilsētā bāzētās RemetzCar palīdzību.

Foto: iAuto.lv

Holandiešu universāls ieguvis savādāku aizmugures daļu ar slīpu jumtu, bagāžas nodalījuma vāku un Model S lukturiem. Automašīnai nav universāliem raksturīgā aizmugures stikla mazgātāja un logu slotiņas, taču tiem, kas interesējas par šāda spēkrata iegādi, var atklāt, ka ražotājs to piedāvā uzstādīt par aptuveni 5000 eiro. Ražotāja mājaslapā var uzzināt arī pārējās izmaksas, taču mēs pieminēsim vien to, ka Eiropā Tesla Model S sedans maksā aptuveni 100 000 eiro (Vācijā – no EUR 81 000)

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.