iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: Seat pirmais sērijveida elektromobilis el-Born (+ FOTO)

Ženēvas autoizstādē Seat demonstrē savu pirmo sērijveida elektromobili – hečbeku el-Born, kas izstrādāts uz Volkswagen I.D. bāzes.

Spānijas autoražotājs Seat iepazīstina ar kompānijas pirmo sērijveida elektriskās piedziņas modeli el-Born, kas uz konveijera stāsies jau rudens pusē.

Seat elektromobilis taps uz Volkswagen MEB platformas, ko vācu koncerns izstrādājis speciāli Audi, Škoda, Seat un Volkswagen marku elektromobiļiem. Hečbeks tiks komplektēts ar 204 Zs jaudīgu elektromotoru, kas piedzīs aizmugures asi un akumulatoru, kas saglabās enerģijas krājumus aptuveni 420 kilometriem.

Foto: iAuto.lv

100 km/h elektriskais hečbeks sasniegs 7,5 sekundēs, bet, lai 62 kWh akumulatoru uzlādētu par 80%, pietiks ar 50 minūtēm. Vizuāli el-Born izcelsies ar kupejveida jumta līniju, jaunākajiem Seat modeļiem līdzīgiem lukturiem, 20 collu riteņu diskiem un jumta spoileri.   

Seat stendā būs apskatāms arī konceptuālais mini elektromobilis Mimimo, kas ir aprīkots ar ceturtā līmeņa autonomās braukšanas sistēmu un sniedz priekšstatu par transportu, ko autobūves kompānijas tuvākajā nākotnē plāno izmantot kopbraukšanas pakalpojumu servisam.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Seat Mimimo Foto: iAuto.lv

Seat Mimimo Foto: iAuto.lv

Seat Mimimo Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.