Ferdinanda Pīha dēls uzbūvē elektromobili, kas uzlādējas 4 minūtēs (+ FOTO)

Kompānija Piëch Automotive AG, ko dibinājis Antons Pīhs, bijušā Volkswagen koncerna vadītāja Ferdinanda Pīha dēls, atklājusi sava pirmā modeļa Mark Zero izskatu un tehniskos datus. Pārsteidzoši, taču uzlādēt šī elektromobiļa akumulatoru līdz 80% varēs vien nieka 4,40 minūtēs.

 Sportiskā kupeja Piëch Mark Zero ir nedaudz zemāka, īsāka un platāka par Porsche 911, kas jāuskata par projekta ideoloģisko iedvesmotāju. Mark Zero platformu izstrādājusi 200 līdzstrādnieku komanda, kas sagatavojusi universālu arhitektūru. Šo platformu varēs izmantot ne tikai dažādu automobiļu tipu ražošanai un dažādu spēka agregātu uzstādīšanai, bet arī elektronisko komponenšu programmnodrošinājuma atjaunināšanai, mehānisko un elektrisko mezglu, kā arī akumulatora nomaiņai.

Mark Zero ir tīrasiņu elektromobilis ar vienu 150 kW elektromotoru uz priekšējās ass un diviem pie pakaļējās. Akumulatora šūniņas izstrādājusi Ķīnas kompānija Desten, bet super ātro uzlādi var nodrošināt tikai termināļi, ko piegādā cits vāciešu partneris – Qingdao TGOOD Electric Co.

Mark Zero divvietīgajam modelim sekos četrvietīga modifikācija un sportisks krosovers. Netiek izslēgti arī citi varianti, piemēram, pikaps un kabriolets.

Savukārt Ferdinada Pīha vārds medijos pēdējā laikā izskan pasaules visdārgākā jaunā automobiļa Bugatti La Voiture Noire sakarā – runā, ka tieši Pīhs vecākais kļuvis par 16 miljonus eiro vērtās automašīnas īpašnieku.

Piëch Mark Zero Foto: Ekrānšāviņš

Piëch Mark Zero

Bugatti La Voiture Noire

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.