Jaguar modernizējis sedanu XE (+ FOTO)

Britu kompānija Jaguar modernizējusi sedanu XE, vidējās klases modelis ieguvis svaigāku izskatu, diožu lukturus un tehnoloģijas no elektriskā krosovera I-Pace.

Jauno XE varēs atpazīt pēc savādāka priekšējā bampera,  diožu optikas, kas tagad jau bāzes versijai, bet salonā būs 12,3 collu ciparu mērinstrumenti un jauna multimediju sistēmas iekārta Touch Pro Duo no I-Pace. No elektromobiļa aizgūta arī Smart Setting viedo iestatījumu sistēma, kas identificē katru autovadītāju un automātiski noregulē sēdekļus, spoguļus un klimatkontroles iestatījumus.

Savukārt no F-Type pārceļojis JaguarDrive Control (braukšanas režīmu izvēle) un tradicionālā ātrumu pārslēgšanas svira, kas nomainījusi grozāmo selektoru. Modernizētajam XE ir jauna stūre un durvju paneļi, pieejams ClearSight salona spogulis, kurā redzama „bilde” no atpakaļskata kameras, kā arī pirmoreiz – bezvadu uzlādes niša viedtālrunim. Bāzes versijas komplektācijā iekļauti arī 18 collu riteņu diski, 14 pozīcijās regulējami ādas sēdekļi, parkošanās sensori priekšā un aizmugurē, diožu lukturi, atpakaļskata kamera, joslas uzturēšanas palīgs un vadītāja modrības uzraugs.

Jaguar XE motoru piedāvājumā vairs nebūs sešcilindru kompresormotora – tagad to veidos tikai četrcilindru turbo agregāti, ko pārstāv benzīna dzinējs ar 250 un 300 Zs, kā arī dīzelis, kas attīsta 180 Zs. Motoru sadarbības partneris – astoņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba, bet piedziņa var būt uz aizmugures vai visiem riteņiem.

Pieejama arī sportiskā stilā noformētā R-Dynamic modifikācija, kas atšķiras ar savādāka dizaina bamperiem, riteņu diskiem, pulēta alumīnija dekoriem, sarkaniem diegiem nošūtiem sēdekļiem, matētām ātrumu pārslēgšanas stūres lāpstiņām un R-Design sliekšņu uzlikām.

Modernizēto XE jau var pasūtīt Lielbritānijas tirgū, kur tā cena ir vismaz 33 915 mārciņu (39 450 eiro).

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.