5000 Zs jaudīgais Devel Sixteen izpārdots divus gadus uz priekšu (+ FOTO)

5000 Zs jaudīgais arābu varenauto Devel Sixteen izpārdots divus gadus uz priekšu, neraugoties uz to, ka kompānijas vadība klientu atlases procesam velta sevišķi rūpīgu uzmanību.

Klientiem, kas vēlas iegūt vienu no pasaules ekskluzīvākajām automašīnām nāksies gaidīt vismaz divus gadus un cerēt uz kompānijas vadības labvēlību, kas netiek garantēta pat tad, ja prasītos 1,6 miljonus dolāru, klients var nolikt uz galda kaut tūlīt. Tas saistīts ne tikai ar automašīnas īpašo statusu, bet arī ar lielo atbildību, ko topošajam īpašniekam uzliek tās neparasti lielā jauda.

Devel Motors vadītājs Madžids Al-Atars žēlojas, ka Apvienotajos Arābu Emirātos, kas ir kompānijas mājvieta, grūti ar kaut ko izcelties, tā kā dažādu marku super un hiperauto šeit sastopami “vai uz katra soļa”. Kompānijai tomēr izdevies uzbūvēt automobili ar 12,3 litru V16 dragstera motoru un pat saņemt pielaidi koplietošanas ceļiem, lai arī ne vienmēr viss gājis gludi. Pērnā gada rudenī mediji vēstīja, ka Devel Sixteen projekts uz laiku apturēts – no komandas izstājies tās galvenais tehniskais partneris – Manufattura Automobili Torino (MAT), kompānija nevar pabeigt darbu pie motora dzesēšanas sistēmas, kā arī pagaidām neatrod risinājumu tam, kā noturēt automobili uz ceļa ātrumā, kas pārsniedz 480 km/h.

Devel Sixteen iebūvēts Steve Morris Engines 12,3 cilindru motors, kas attīsta 5007 zirgspēku jaudu un 4771 Nm griezes momentu. 100 km/h kupeja sasniedz 1,8 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 515 km/h.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.