Pazuduši 284 luksuss automobiļi

Vienā no pasaules nabadzīgākajām valstīm – Papua -Jaungvinejā – pazuduši 284 luksuss automobiļi, kas tika izmantoti kā transports Āzijas – Klusā okeāna valstu samita laikā.

Vācu izdevums Autobild.de raksta, ka trīs mēnešus pēc pasākuma beigām atgriezti tikai 40 Maserati Quattroporte, bet vēl 284 mašīnas tiek meklētas.

Āzijas – Klusā okeānu valstu delegācijas Papua – Jaungvinejas galvaspilsētā Portmoresbijā tikās 2018.gada novembrī un pasākuma transporta vajadzību nodrošināšanai valdība iegādājās vairāk nekā trīs simtus dažādu marku luksuss spēkratus. Pēc pasākuma beigām automašīnas vajadzēja atgriezt atpakaļ valdībai, taču izrādījās, ka lielais vairums no tām ir pazudušas.

13.februārī policijas vadība izplatīja paziņojumu, kurā pieprasīja atdot valsts īpašumu, brīdinot, ka visi, kas pie tā tikuši nelikumīgā veidā, tiks apcietināti un saukti pie atbildības.

Policija veic izmeklēšanu, taču pazudušās automašīnas joprojām nav atrastas. Tiek uzskatīts, ka daudzas no tām atrodas privātās rokās.

Neskatoties uz to, ka Papua-Jaungvineja nav apdalīta ar dabas resursiem, tā ir viena no pasaules nabadzīgākajām valstīm. Arī korupcija ir plaši izplatīta.

 

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.