Vēl ātrāks par Lamborghini – Bentley parāda pasaulē ātrāko krosoveru (+ FOTO)

Britu kompānija Bentley prezentējusi modeli Bentayga Speed, kas var sasniegt 306 km/h, par vienu kilometru stundā apsteidzot Lamborghini Urus – līdz šim ātrāko krosoveru pasaulē.

Bentley iepazīstinājis ar Bentayga Speed – krosovera Bentayga jaudīgo modifikāciju, kas pēc ražotāja apgalvojuma, ir ātrāks par pašu Lamborghini Urus. Zināms, ka Speed apgādāts ar forsētu twin-turbo W12 motoru, kas attīsta 635 Zs jaudu un 900 Nm griezes momentu. Pēc zirgspēku skaita tas ir par 27 Zs vairāk nekā standarta Bentayga (608 Zs), kamēr griezes moments palicis tāds pats.

Ražotāja dati liecina, ka 100 km/h Speed modifikācija sasniedz 3,9 sekundēs, kas ir par 0,2 sekundēm ātrāk nekā standarta modelim, bet maksimālais ātrums ir par 5 km/h lielāks – 306 km/h.

Speed modelis saņēmis ne tikai jaudīgāku motoru, bet arī modernizētu astoņu pakāpju “automātu” un aktīvo sistēmu virsbūves sānsveres stabilizēšanai. Konstrukcija papildināta ar stingrāku piekari un izplūdes sistēmu, kas noregulēta vēl izteiksmīgākai skaņai.

Atpazīt pasaulē jaudīgāko krosoveru var pēc tonētajiem lukturu stikliem, Speed modeļa uzrakstiem, lielā aizmugures spoilera un 22 collu riteņu diskiem. Komplektāciju var uzlabot ar oglekļa šķiedras-keramiskajām bremzēm, ar alkantaru apvilktiem un 22 pozīcijās elektriski regulējamiem sēdekļiem.

Bentley Bentayga Speed pirmizrāde tiks svinēta Ženēvas autoizstādē, uz kurieni dodas arī iAuto.lv

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.