BMW traucas pa Hamburgu ar 200 km/h; mašīnu konfiscē

Kāds nesen vadītāja apliecību ieguvis jaunietis ar BMW traucies pa Hamburgas ielām ar ātrumu, kas pārsniedz 200 km/h, vadītājs aizturēts un automašīna konfiscēta.

Vācu izdevums Autobild raksta par kādu starpgadījumu, kas noticis naktī uz 10.janvāri. Saskaņā ar Hamburgas policijas informāciju, patruļa pamanījusi BMW 1.sērijas M Coupe, kas lielā ātrumā traucies pa Hamburgas Farmsenas rajonu. 340 Zs jaudīgās kupejas vadītājs rupji pārkāpis noteikumus, ignorējis luksofora signālus un noteikto maksimālā ātruma ierobežojumu (pārsvarā 50 km/h). Mašīnas vadītājs lavierējis starp citiem spēkratiem un vietām iebraucis pretējā joslā, lai uzturētu maksimālo ātrumu (lasi: ieturējis optimālo līniju). BMW ātrums vietām pārsniedzis 200 km/h, tādēļ policija sākumā pat atturējusies no pakaļdzīšanās. Tikai tad, kad pārkāpēja ātrums samazinājies, piesaistītas papildu policijas ekipāžas un vadītājs aizturēts. Izrādījies, ka pie stūres atrodas 20 gadus vecs jaunietis, kas tikai nesen ieguvis autovadītāja apliecību.

Policija šādu pārkāpumu klasificē, kā nelegālās autosacīkstes, kas pēc 2017.gada grozījumiem par tādām tiek uzskatītas arī tad, ja nav otra dalībnieka. Sods par šādu pārkāpumu ir bargs, tādēļ autovadītāja apliecība atņemta, bet automobilis konfiscēts, neraugoties uz to, ka BMW īpašnieks nav pārkāpējs, bet gan kāds 61 gadu vecs vīrietis.

Ilustratīvs attēls: BMW M140i Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.