Toyota parāda nākotnes bezpilota automobiļa salonu

2019.gada janvārī Japānas kompānija Toyota Boshoku CES elektronikas izstādē Lasvegasā (ASV) nodemonstrēs konceptu, kas sniedz priekšstatu par automobiļiem, kas būs apgādāti ar autonomās braukšanas sistēmu.

Toyota Boshoku izstrādātais interjers ACES (Active Comfort Engaging Space) paredzēts ceturtā līmeņa autopilota sistēmai, kas nozīmē, ka automobilis var pārvietoties pilnīgi autonomā režīmā, taču, ja vien šoferis to vēlēsies, vadību būs iespējams pārņemt savās rokās.

ACES interjeru veido hologrāfiskais mērinstrumentu panelis, lidmašīnai līdzīga stūre, video kameras, kas aizvieto atpakaļskata spoguļus. Sēdekļos iemontēta sistēma, kas atpazīst ķermeņa apveidus un izvēlas visērtāko pozu, vienlaicīgi ļaujot drošības jostām un sēdekļiem automātiski pielāgoties katram pasažierim.

Koncepta konstrukcijā izmantota tehnoloģija, kas var noteikt vadītāja garastāvokli un vadoties pēc tā, ieslēgt attiecīgu salona apgaismojuma fonu, kā arī aktivizēt gaisa aromatizētāju, kas palīdzēs atbrīvoties no stresa.

Visbeidzot, jaunums ir saņēmis uzlabotu vadītāja noguruma atpazīšanas sistēmu, kas aktivizēs vibrācijas un skaļu mūziku, lai palīdzētu vadītājam pārvarēt možumu.

Lasvegasas izstādē būs skatāms vēl viens jaunums no Toyota Boshoku – konceptauto Moox  (nosaukums ir atvasināts no vārdiem Mobile un Box), kas ir pilnīgi autonoms pilsētas transportlīdzeklis ar transformējamu salonu un milzīgu informācijas/izklaides kompleksa displeju.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.