BMW dīzeļa modeļi saņem augstāko Vācijas automobiļu asociācijas atzinību

BMW dīzeļa modeļi nule saņēmuši Vācijas automobiļu asociācijas (ADAC) augstāko novērtējumu par slāpekļa oksīda rādītājiem reālos braukšanas apstākļos asociācijas veiktajā “Eko testā” (“EcoTest”), informē “Inchcape Motors Latvia” BMW grupas vadītāja Kristīne Nesaule.

Bavārijas autoražotāja inovatīvā pieeja dīzeļdzinēju ražošanas procesā rada videi draudzīgākus BMW modeļus, nodrošinot ievērojami mazāku CO2 izmešu apjomu.

Pat jūtīgākās, testā izmantotās mēraparatūras tik tikko spēja noteikt BMW trio emisiju apjomu. Elegantā BMW 5. sērijas “Touring” kombinētais CO2 izmešu daudzums ir 123-125 g/km  pie kombinētā degvielas patēriņa 4,7-4,8 l/100 km. Lielisku vērtējumu saņēma arī kompaktais BMW 2. sērijas “Active Tourer” ar kombinētās degvielas patēriņu 4,5 l/100 km un CO2 izmešu daudzumu 119 g/km. Neapmanīts nepalika arī dinamiskais BMW X1, kura kombinētais degvielas patēriņš ir 4,6 l/100 km un CO2 izmešu daudzums ir 121 g/km. 

“Stingrie noteikumi, kas nosaka dīzeļdzinēju izmešu normas, veicina dīzeļdzinēju tehnoloģiju nemitīgu attīstību, lai padarītu tos efektīvākus un videi iespējami draudzīgākus. Piemēram, BMW ražotājs veic nepārtrauktus uzlabojumus izplūdes gāzu recirkulācijā un automašīnu katalizatorā SCR (Selective Catalytic Reduction) jeb selektīvās izplūdes gāzu attīrīšanas sistēmā,” stāsta Nesaule.

Jaunākās paaudzes dīzeļdegvielas automašīnas ir ekonomiskas un jaudīgas. Tās ir lieliski piemērotas vadītājiem, kuri ikdienā mēro lielus attālumus vai bieži dodas skatīt pasauli auto ceļojumos.

Arī Latvijā dīzeļdzinēja spēkrati vēl aizvien ir pieprasīti. 413 218 auto jeb 58.2% no visām reģistrētajām vieglajām automašīnām Latvijā kā degvielu izmanto dīzeli, liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) apkopotā statistika par reģistrētajiem vieglajiem auto šā gada 1.oktobrī. Jāteic, ka ar dīzeļdzinēju aprīkoto auto skaits mēreni pieaug, pēc CSDD statistikas datiem, 2017. gadā  uz ielām braukāja 387 995 jeb 56.3% dīzeļdzinēja automašīnas.  

“Par to, ka  dīzeļdzinēja auto vēl aizvien ir iecienīti Latvijas tirgū liecina arī tas, ka “Inchcape Motors Latvia“ 2018. gada pirmajos trīs ceturkšņos reģistrējis 351 ar dīzeļdzinēju aprīkotu auto, kas sastāda 68.42% no visa reģistrācijas apjoma. Populārākie pārdotie dīzeļdzinēja modeļi šā gada pirmajos trīs ceturkšņos ir BMW X6, BMW X5 un BMW X3,” tā Nesaule.

Jau kopš 2013. gada ADAC organizētais “Eko Tests” Vācijā ir kvalitatīva testēšanas procedūra, kurā transportlīdzekļiem tiek veikta rūpīga pārbaude reālos braukšanas apstākļos. Tas paredz, ka testa rezultāti atspoguļo reālistiskākus datus par emisijām, tostarp arī par NOx emisijām, kas veidojas slāpekļa un skābekļa gāzu reakcijas rezultātā. 

Arī iepriekš BMW modeļi sasniedza labus rezultātus emisiju testos. Pērn Vācijas prestižā žurnāla “Auto motor und sport” veiktajā pārbaudē, kā arī Francijas, Korejas un Japānas valstu organizētajos testos BMW bija starp dabai draudzīgākajiem ražotājiem.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.