Toyota Supra pirmais eksemplārs tiks pārdots izsolē

Ilgi gaidītais sportiskās kupejas Toyota Supra pirmais eksemplārs tiks pārdots Barrett-Jackson izsolē, ko sarīkos 19.janvārī, ASV pilsētā Skotsdeilā.

Toyota Supra pirmizrāde gaidāma tieši pēc mēneša – Detroitas autoizstādē, taču pirmais attēls, kurā redzams sērijveida modelis, tika publicēts vien šodien.

Unikālais automobilis ar VIN numuru 20201 kļūs par pirmo Supra, kas ko ASV tirgū pēdējo 20 gadu laikā. Kupeja būs krāsota matēti pelēkā krāsā, kas kontrastēs ar sarkanajiem spoguļu korpusiem un matētiem melnas krāsas riteņu diskiem. Sporta auto salons būs izdarināts ar ādu, bet īpašo statusu apliecinās oglekļa šķiedras dekors ar uzrakstu.

Izsoles rezultātā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti labdarības fondam, kas palīdz 2001.gada 11.septembra teroraktā cietušajiem cilvēkiem.

Toyota Supra izstrādāts sadarbībā ar BMW, kupeja dalīs platformu ar BMW Z4 trešās paaudzes modeli, dizaina jomā līdzinās konceptam FT-1, bet par dzinējspēku kalpos bavāriešu sešcilindru 3,0 litru benzīna motors ar 340 Zs (500 Nm) jaudu.

Toyota Supra pirmizrāde paredzēta 14.janvāri, kad darbu sāks pirmais jaunā gada lielākais autobūves jaunumiem veltītais pasākums – Detroitas motoršovs.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.