Par Lietuvas Gada auto 2018 kļuvis Peugeot 508 (+ FOTO)

29. novembra vakarā jaunais Peugeot 508 tika pasludināts par Lietuvas gada auto. Igaunijā šis modelis analogā konkursā ieguva ceturto vietu, savukārt Latvijā neturpina ceļu uz galvenā titula iegūšanu, bet pamatoti cer kļūt par laureātu kādā no papildu nominācijām.

Peugeot 508 ir iekļuvis arī konkursa “Eiropas gada auto” finālā, un šī konkursa uzvarētājs tiks paziņots nākamā gada martā.

Žūrija, kas sastāvēja no desmit profesionāliem par automobiļu tēmu rakstošiem žurnālistiem, izvēlējās Peugeot 508 par “Lietuvas gada auto” 33 modeļu konkurencē. Visi jaunie automobiļi tika testēti dažādos apstākļos, piemēram, krosoveriem bija jātiek galā ar vidi, kas imitēja bezceļu, bija jāpiedalās bremzēšanas pārbaudījumos, tika pārbaudītas to autonovietošanas palīgsistēmas utt. Tādā veidā no 33 modeļiem tika atlasīti septiņi finālisti, kuru vidū bez Peugeot 508 bija arī BMW X2, Ford Focus, Hyundai Kona EV, Kia Ceed, A klases Mercedes-Benz un Volkswagen Touareg.

Labākos rezultātus testos parādīja slavenā Francijas ražotāja jaunais Peugeot 508, kas no trijiem žūrijas locekļiem saņēma maksimālo novērtējumu un vēl divu žurnālistu vērtējumā ieņēma otro vietu. Rezultātā Peugeot 508 saņēma 49 balles, tādējādi par 6 ballēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju Kia Ceed. Turklāt Peugeot 508 ieguva arī speciālbalvu par labāko dizainu, apsteidzot britu Jaguar I-Pace un vācu A klases Mercedes-Benz.

Konkursā “Igaunijas gada auto”, kas notika pagājušajā nedēļā, pēc noslēdzošās balsošanas rezultātiem Peugeot 508 arī iekļuva finālā, ieņemot 4. vietu. Šajā pirmdienā tika paziņoti arī konkursa “Eiropas gada auto” finālisti, un Peugeot 508 ir arī viņu vidū. Konkursa uzvarētājs tiks apsludināts nākamā gada martā.

Latvijā titula “Latvijas Gada auto 2019” ieguvējs tiks paziņots apbalvošanas ceremonijā 7. decembrī. Tiks arī noteikti laureāti šādās papildus nominācijās: “Latvijas Gada Modernizācija 2019”, “4×4 Apvidus auto 2019”, “Pilsētas Apvidus auto 2019”, “Latvijas Premium auto 2019”, “Latvijas Eko auto 2019”, “Latvijas Ģimenes auto 2019”, “Latvijas Sportiskākais auto 2019”, “Latvijas Gada auto Dizaina balva 2019”, “Latvijas Gada auto 2019 Inovācijas balva” un “Latvijas Gada auto Tautas simpātija 2019”.

Jaunais Peugeot 508, kura tirdzniecība Latvijā tika uzsākta novembrī, ir piedzīvojis radikālas virsbūves izmaiņas – tradicionālais četrdurvju sedans ir kļuvis par piecdurvju kupeju-sedanu. Jaunais 508 ir kompaktāks par savu priekšteci, bet vienlaikus ir platāks un zemāks. Tam ir asāks un spēcīgāks virsbūves dizains, bet tā salonā vadītāju gaida jaunās paaudzes Peugeot i-Cockpit.® Pirmoreiz savā klasē jaunais Peugeot 508 piedāvā infrasarkano nakts redzamības ierīci Nightvision.

Jaunums ir arī tas, ka jaunais 508 tiek piedāvāts ar ne zemāku par otro, paplašināto aprīkojuma līmeni Active, kuram pat bāzes modeļa gadījumā ir segmentā jaudīgākais benzīna dzinējs PureTech ar 180 zirgspēkiem un jauno 8 pakāpju automātisko ātrumkārbu. Ir iespējams pasūtīt arī automobili ar 225 zirgspēku jaudas benzīna dzinēju, triju veidu dīzeļdegvielas dzinēju BlueHDi (130, 160 vai 180 zirgspēku), bet no nākamā gada ceturtā ceturkšņa – ar jauno uzlādējamo hibrīddzinēju ar 225 zirgspēku jaudu.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.