Dubaijas policija iegūst vēl vienu supermašīnu (+ VIDEO)

Dubaijas (AAE) policijas autoparku papildinājis kārtējais varenauto. Tas ir apvidus automobilis Giath, ko dēvē par vienu no „pasaulē vislabāk piemērotajām automašīnām policijas patruļdienestam”.

Giath aprīkots ar sarežģītu speciālo sistēmu kompleksu, tostarp ar tehnoloģiju, kas atpazīst aizdomās turēto personu sejas, bet īpaša informācijas-telekomunikāciju sistēma ekipāžu saistīs ar galveno komandcentru.  

Automobiļa salonā uzstādīti vairāki ekrāni, tajā skaitā arī priekšējā pasažiera pusē, kas vienam no policistiem ļaus pilnībā koncentrēties automašīnas vadīšanai, bet otram – pārvaldīt spēkratā iebūvētās elektroniskās sistēmas.

Par Giath tehnisko pildījumu informācijas nav – zināms vien, ka automašīnu izgatavojusi Libānas kompānija W Motors, kas pazīstama kā 750 Zs jaudīgā varenauto Lykan Hypersport autors.

Agrāk tika ziņots, ka Dubaijas policijas rīcībā nonāks miniatūri bezpilota automobiļi O-R3, kas likumsargiem palīdzēs izsekot un aizturēt noziedzniekus. Šīs mašīnas-roboti aprīkotas ar 360 grādu kamerām, kas pārraida video uz komandcentru, biometrisko sistēmu, kas atpazīst meklēšanā esošas un „operatīvo interesi raisošas” personas, kā arī spēj sekot aizdomās turētajam līdz brīdim, kamēr ierodas īstie policisti. Ja O-R3 rodas šķēršļi, ko mašīna nespēj pārvarēt, tā palaiž nelielu dronu, kas pārkāpējam seko pa gaisu.  

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.