ASV nosaukti uzticamākie automobiļi

ASV izdevums Consumer Reports publicējis uzticamāko automobiļu reitingu, balstoties uz 500 000 auto īpašnieku sniegtajiem datiem, kas ievākti par 2017.gadu.

Saskaņā ar šo informāciju, visuzticamākos automobiļus ražo Japāna. Vismazākais bojājumu skaits ir Lexus mašīnām – vidēji 78 balles no 100. Otro vietu ieņem Toyota – 76 balles no 100, bet trešo – Mazda (69 balles), kas pērn ieņēma vien 12.pozīciju un šogad izcēlusies, pateicoties galvenokārt modeļu CX-9 un MX-5 labajiem rādītājiem. Ceturto vietu ieņem Subaru (65), kam seko Kia un Infiniti (abiem 61). Pirmā eiropiešu marka – Audi (60), ieņem septīto vietu. Tālāk seko BMW (58) un Mini (57), bet desmitnieku noslēdz Hyundai (57). Interesanti ka pirmais amerikāņu ražotājs – Ford (45), atrodams vien 18.pozīcijā, izvietojoties uzreiz aiz Volkswagen un Mercedes. 

Consumer Reports publicējis arī pirmā desmitnieka ražotāju labāko un sliktāko modeļu reitingu. Tā labākais un sliktākais Lexus modelis ar vismazāko un vislielāko bojājumu skaitu ir GX un IS, Toyota: Prius C un Tacoma, Mazda: MX-5 Miata un Crosstrek.

Kas attiecas uz eiropiešu modeļiem, tad labākais un sliktākais Audi ir Q5 un A3, BMW: i3 un X1, Mini: Countryman un Cooper

Lexus GX Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.