I.D.Buzz – Volkswagen elektriskā nākotne (+ VIDEO)

Volkswagen I.D.Buzz pamatā ir MEB platforma, kas tiks izmantota visai ID sērijas produkcijai. Tas ir elektriskās piedziņas mikroautobuss, kas ražošanā un pārdošanā nonāks 2022.gadā.

Pirmizrādi I.D.Buzz svinēja Ženēvas autoizstādē, šā gada martā. Toreiz tika izrādīts koncepta modelis, kas bija aprīkots ar diviem elektromotoriem, kas attīstīja kopējo jaudu 369 Zs. Ražotāja pievienotā informācija liecināja, ka 100 km/h I.D.Buzz sasniedz mazāk nekā piecās sekundēs un var turpināt paātrinājumu, kamēr sasniegts maksimālais ātrums 160 km/h. Automobilim bija iebūvēts 111 kilovatstundu litija-jonu akumulators, kas var nodrošināt 430 km bez atkārtotas uzlādes.

Volkswagen atklāja, ka I.D.Buzz aprīkots ar trešā līmeņa autonomās braukšanas sistēmu, kas uzņemas tādus pienākumus, kā bremzēšana, paātrināšanās un manevri satiksmes plūsmā, tajā pašā laikā pieprasot vadītāja klātbūtni un vadības pārņemšanu noteiktās situācijās.

Nesen Volkswagen zīmola vadītājs Baltijas valstīs Justas Nekrošius sarunā ar žurnālistiem uzsvēra, ka: “Visas runas par autonomo vadību un bezizmešu individuāliem mobilitātes risinājumiem patērētājiem bieži vien liekas kā ļoti tāla nākotne. Tāpēc mēs esam ārkārtīgi priecīgi, ka radusies unikāla iespēja Baltijā izrādīt Volkswagen nākotnes vīziju. ID. ir tehnoloģiskās attīstības pagrieziena punkts. Tas būs pirmais pilnībā savienotais, funkcionālais elektriskais automobilis, ko spēs atļauties miljoniem cilvēku. Mēs jau tagad varam ielūkoties nākotnē, ar kādām automašīnām cilvēki pārvietosies vien pēc dažiem gadiem,”.

Atverot Tallinā modernāko pilna apjoma Volkswagen tirdzniecības un servisa centru Baltijā Moller Auto Ülemiste, kas ir pilnībā piemērotas Volkswagen jaunajai elektrisko automobiļu sērijas ID. apkalpošanai un pārdošanai, Volkswagen apliecina savu plānu nopietnību un liek noprast, ka kompānijas elektriskā nākotne ir pavisam tuvu.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.