Mercedes A-klases “karstā” versija saņem 306 Zs; pirmizrāde Parīzes izstādē (+ FOTO)

Vācijas autobūves kompānija Mercedes-Benz prezentējusi jaudīgo A-klases hečbeku Mercedes-AMG A35 4Matic, kas saņēmis 306 Zs.

Mercedes iepazīstinājis ar Mercedes-AMG A35 4Matic – jaudīgo hečbeku, kas konkurēs ar BMW M140i (340 Zs) un Audi S3 (310 Zs). Automašīnai iebūvēts 2,0 litru četrcilindru turbo motors, kas attīsta 306 Zs jaudu un 400 Nm griezes momentu un strādā tandēmā ar septiņu pakāpju divsajūgu robotizēto pārnesumkārbu. Zināms, ka 100 km/h Mercedes-AMG A35 4Matic sasniedz 4,7 sekundēs, kas ir ātrāk nekā augstāk minētajiem BMW (4,8) un Audi (5,3) konkurentiem.

Pilnpiedziņas hečbekam ir ideāls izsvarojums (50:50), ātrā starta (Race Start) funkcija un pieci braukšanas režīmi: Slippery, Comfort, Sport, Sport+ un Individual. Pirmais no tiem ir jaunievedums un paredzēts  drošai braukšanai pa slideniem ceļiem. Slippery režīmā elektronika samazina jaudu un griezes momentu, bet pārnesumkārba strādā īpašā algoritmā, pārslēdzot ātrumus agrāk.

Sportiskā hečbeka arsenālā būs arī elektromehāniskā stūres iekārta, bremžu mehānismi ar četriem virzuļiem un 350 mm diskiem priekšā, aizmugurē – viena virzuļa skavas ar 330 mm diskiem, aerodinamiskā aprīkojuma komplekts ar jauniem bamperiem, platākiem sliekšņiem, difuzoru un aizmugures spoileri. Par papildu maksu iespējams pasūtīt adaptīvos amortizatorus ar trīs stingrības pakāpēm.

Eiropas tirgū Mercedes-AMG A35 4Matic pārdošana sāksies līdz 2019.gada beigām. Vēlāk šai modifikācijai pievienosies arī versijas A45 un A45 S, turklāt pēdējā no tām varēs lepoties ar vairāk nekā  400 Zs jaudu, kas iegūta no divlitru četrcilindru turbo motora un 38V borta elektrosistēmas.

Savu pirmizrādi plašākas publikas priekšā Mercedes svinēs oktobra sākumā Parīzes autoizstādē.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.