ASV nosaukti pretendenti uz gada labākā auto nosaukumu

Pie mums vēl īsti nav beigusies vasara, bet ASV jau domā par ziemu un nākamā gada janvāri, kad Detroitas autoizstādē tiks nosaukts 2019.gada labākais auto.

Nosaukums tiek piešķirts trīs kategorijās: vieglie auto, apvidus auto/pikapi un krosoveri/miniveni, bet žūrijā būs 60 cilvēki.

Konkursa Ziemeļamerikas Gada automobilis un apvidus auto (North American Car and Truck/Utility of the Year; NACTOY) organizatori publicējuši sarakstu ar balvas galvenajiem pretendentiem, darot zināmu, ka vieglo automobiļi kategorijā par uzvaru cīnīsies Audi A6, Buick Regal Tour X, Genesis G70, Honda Insight, Hyundai Veloster, Kia Forte, Mazda6, Mercedes A-Class. Nissan Altima, Nissan Leaf, Toyota Avalon, Toyota Corolla, Volvo S60 un Volkswagen Jetta.

Krosoveru/minivenu kategorijā uz balvu pretendē Acura RDX, BMW X5, Cadillac XT4, Infiniti QX50, Jaguar I-Pace un Volvo XC40, kas sacentīsies ar Hyundai Kona, Hyundai Santa Fe, Jeep Wrangler, Nissan Kicks, Subaru Ascent un Toyota RAV4.

Savukārt apvidus auto/pikapu kategorijā pieteikti Chevrolet Silverado 1500, GMC Sierra 1500 un Ram 1500.

Pērn vieglo automobiļu kategorijā uzvarēja Honda Accord, apvidus auto/pikapu kategorijā – Lincoln Navigator, bet par labāko krosoveru atzina Volvo XC60.

Honda Accord – pērnā gada uzvarētājs vieglo automobiļu kategorijā Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.