Audi uzsāk sava pirmā elektriskā krosovera ražošanu

Audi rūpnīcā Beļģijā uzsākta kompānijas pirmā elektriskās piedziņas krosovera e-tron ražošana.

Pirmais eksemplārs ar Missano Red krāsas virsbūvi jau noripojis no konveijera un gaida nosūtīšanu klientam.

Audi e-tron apgādāts ar diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda ir 360 Zs. Sporta režīmā īslaicīgi pieejami 408 Zs. Ražotājs norādījis, ka enerģijas krājumu pietiek aptuveni 400 km, bet akumulatoru uzlāde pie strāvas ātrās uzlādes iekārtas prasīs vien 30 minūtes.

Automobilis apgādāts ar ļoti jaudīgu rekuperācijas sistēmu, kas atjauno enerģiju ar 300 Nm lielu griezes momentu un 220 kW lielu elektroenerģiju, kas ir vairāk nekā 70% no darbināmās pievadītās enerģijas. Līdz šim neviens ražošanas modelis nav sasniedzis šādu apjomu. Rekuperācijas līmeni vadītājs var regulēt pats ar stūres sviru palīdzību: vismazāk intensīvajā pakāpē automobiļa ripošana netiek ietekmēta, bet, izvēloties maksimālo pakāpi krosovers sāk intensīvi palēnināties, kolīdz atlaists akseleratora pedālis.  

Jāpiezīmē, ka Audi e-tron būs pirmais sērijveida automobilis, kuram ekstru sarakstā iekļauti virtuālie atpakaļskata spoguļi – video kameras, kuru uztverto attēlu pārraida uz OLED displejiem, kas iemontēti nedaudz zemāk par sānu stikliem.

Audi e-tron oficiālā pirmizrāde notiks 17.septembrī, Sanfrancisko.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.