Vienīgais pasaulē – atradies unikāls Mustang prototips, kas 20 gadus rūsējis kādā fermā

Barrett-Jackson izsoļu nama darbiniekiem izdevies uziet unikālu Ford Mustang prototipu Shelby GT500 EXP, kas pazīstams ar iesauku Little Red. Pasaulē ir tikai viena šāda automašīna.

Barrett-Jackson darbinieki jau kādu laiku meklēja šo mustangu, kas pēdējo reizi esot redzēts 1968.gada pasākumā Mustang California Special. Meklējumi vainagojās panākumiem pēc tam, kad Shelby VIN numura vietā sāka izmantot oriģinālo Ford identifikatoru. Pēdas aizveda pie pēdējā Shelby GT500 EXP īpašnieka, kurš unikālo spēkratu 20 gadus bija glabājis uz klaja lauka – aizsaukušā pļavā aiz fermas.

Shelby GT500 EXP ir vienīgais GT500 eksemplārs, kam Shelby American piešķīris notchbacks coupe virsbūvi un vienīgais, kurš jau no rūpnīcas izlaists ar diviem četrkameru karburatoriem. Atradums ir tik nozīmīgs, ka tas jau nodēvēts par “Lielāko atradumu amerikāņu automobiļu kolekcionāru aprindās”.  

Barrte-Jackson jau paziņojis, ka uzsāk restaurācijas procesu, kam varēs sekot līdzi, apmeklējot interneta vietni Shelby Prototype Coupes.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.