Pārāk līdzīgs Jeep Willys – FCA alianse vēlas apturēt Mahindra apvidnieka tirdzniecību

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) alianse iesniegusi sūdzību ASV starptaustiskās tirdzniecības komisijā, pieprasot aizliegt indiešu apvidus auto Mahindra Roxor importu uz ASV.

Dokumentā norādīts, ka Roxor dizainam izmantoti Jeep raksturīgie stila elementi: kvadrātveida virsbūve, plakani sāni un aizmugures daļa, kas atrodas aptuveni vienā līmenī ar motora pārsegu.

Itāļu – amerikāņu koncerna pārstāvji ir pārliecināti, ka abi automobiļi ir praktiski vienādi un Mahindra gluži vienkārši nokopējusi oriģinālā džipa dizainu. FCA koncerns ir nobažījies, ka cenu ziņā izdevīgākie indiešu ražojumi alinansei var radīt lielus zaudējumus.

2017.gada novembrī Mahindra paziņoja, ka gatava investēt 600 miljonu dolāru Roxor ražošanas līnijas modernizācijā Mičigānas rūpnīcā (Roxor detaļas ieved no Indijas un samontē Detroitas tuvumā), turklāt līdz 2020.gadam rūpnīcas darbinieku skaits trīskāršosies, pieaugot līdz 670 personām.

Mahindra Roxor debitēja šī gada martā, ir aprīkots ar 2,5 litru dīzeļdzinēju, kas attīsta 63 Zs jaudu (195 Nm) un strādā komplektā ar piecu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Automašīna maksā 15 499 dolāru, taču konstruktīvo īpatnību dēļ tai nav pielaides koplietošanas ceļiem.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.