Tikai 25 – reti sastopamu Mercedes pārdos par 4-5 miljoniem dolāru (+ FOTO)

Sotheby`s izsoles piedāvājumā iekļauts Mercedes-Benz AMG CLK GTR – viens no tikai 25 eksemplāriem, kam ir pielaide koplietošanas ceļiem.

Automobilis ar kārtas numuru “9”, tāpat kā pārējie 26 eksemplāri tika izlaisti, lai Mercedes varētu iziet homologācijas procesu 90.gadu FIA GT klasei.

Sotheby`s informācija liecina, ka 1998.gada automobilim ir oriģinālais motors un rūpnīcas krāsojums, savukārt noskrējiens ir vien 1500 kilometri. Kopā ar automašīnu pircējs saņems visu dokumentāciju un oriģinālās rezerves daļas.

Katrs no 25 eksemplāriem izgatavots AMG rūpnīcā, Vācijas pilsētā Affalterbahā un praktiski neatšķiras no sacīkšu analogiem, ieskaitot 6,9 litru V12 motoru, kas attīsta 612 Zs jaudu un 775 Nm griezes momentu. 100 km/h kupeja sasniedz 3,5 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 335 km/h.

Lai sacīkšu mašīnu padarītu mazliet komfortablāku un piemērotāku ikdienas lietošanai, koplietošanas ceļu mašīnām iebūvēts ABS un kondicionieris, salons izdarināts ar ādu un durvis aprīkotas ar kabatām sīklietām. Vairums virsbūves stilistisko risinājumu aizgūti no sacīkšu CLK GTR, izņemot antispārnu, kas integrēts virsbūves aizmugures daļā.

Sotheby`s izsole notiks 25.augustā. Tiek prognozēts, ka par piedāvājumā iekļauto Mercedes-Benz AMG CLK GTR pircējs samaksās 4,25 – 5,25 miljoni dolāru.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.