EuroNCAP pārbauda Volvo XC40 un Ford Focus (+ VIDEO)

EuroNCAP drošības testos pārbaudīti pilnīgi jaunie Ford Focus un Volvo XC40, kam tāpat kā Nissan Leaf, nācās izturēt pārbaudes pēc jaunās, paplašinātās metodikas.

EuroNCAP atskaitē ziņots, ka abi modeļi saņēmuši augstāko atzīmi – piecas zvaigznes. Par vadītāja un pieaugušā pasažiera aizsardzību XC40 saņēma 37,2 balles (97% no maksimālā rezultāta), bet Ford Focus – 32,5 (85%). Līdz šim labākais rezultāts pieder Alfa Romeo Giulia – 37,4 balles (98%).

Par bērnu aizsardzību abiem vienāds rezultāts – 43 balles jeb 87 procenti. Papildu punkti šajā vērtējumā tika piešķirti par priekšējā pasažiera drošības spilvena stāvokļa indikāciju un par to, cik vienkārša (vai nē) ir jebkura tipa bērnu sēdeklīša uzstādīšana automašīnā.

Par gājēju aizsardzību XC40 saņēma 34,5 balles (71%), bet Focus – 34,8 (72%). EuroNCAP speciālisti atzīmējuši, ka gājējiem bīstamākais elements XC40 konstrukcijā ir motora pārsega mala virs lukturiem un virsbūves statņi, kamēr Focus – tikai statņi.

Aktīvo drošības sistēmu ieskaitē XC40 un Focus saņēma attiecīgi 10 un 9,9 balles. 0,1 punktu Volvo saņēma par frontālās sadursmes brīdinājuma sistēmu, kas XC40 sāk strādāt, pārsniedzot 4 km/h (Focus – pārsniedzot 5 km/h).

EuroNCAP jaunākajā metodikā iekļauts punkts, kas paredz automātiskās bremzēšanas sistēmas darbības izvērtēšanu pilsētas apstākļos, kā arī šīs tehnoloģijas spēju atpazīt gājējus un velosipēdistus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.