Krievijā pārdod Jo-mobiļus – par 5 miljoniem rubļu (+ FOTO)

Krievijas automobiļu un speciālās tehnikas tirdzniecības portālā Avto.ru ievietots sludinājums, kurā piedāvā iegādāties bankrotējušās krievu kompānijas Jo-mobil (Ё-мобиль) prototipus.

Tās ir sešas automašīnas, kas izgatavotas laika periodā no 2010. līdz 2014.gadam. Pārdevējs no Minskas norādījis, ka automobiļu tehniskais stāvoklis ir dažāds, taču rezerves daļas ir un pirkumu var papildināt vai izveidot citu komplektāciju. Cena – pieci miljoni rubļu (aptuveni 68 000 eiro), gan ar piebildi, ka tā atkarīga no katra konkrētā eksemplāra tehniskā stāvokļa.

Attēlos redzami vismaz seši Jo-mobiļi: trīs krosoveri, krosa-kupeja, furgons un viens no četriem Crossback EV.

Jo-mobiļu projekts tika uzsākts 2010.gadā. 2011.gadā kompānija parādīja pirmo prototipu dizainu, iepazīstinot ar hečbeka un krosa-kupejas modeļu izskatu. Līdz 2011.gada vasarai kompānija bija savākusi 40 000 pieteikumus no potenciālajiem klientiem un 2012.gadā žurnālistiem tika dota iespēja izbraukt ar pirmajiem Jo-mobiļiem. Gadu vēlāk modeļi tika būtiski modernizēti, taču ražošana tā arī netika uzsākta.

Toreiz tika prognozēts, ka ar hibrīdiekārtām apgādātie automobiļi maksās aptuveni 450 000 rubļu (aptuveni 6000 eiro).

2014.gadā kompānija Jo-Avto (ё-АВТО) par vienu eiro pārdeva īpašuma tiesības uz Jo-mobiļa šasiju un virsbūvi kompānijai FGUP NAMI (ФГУП НАМИ). Tīri simboliskā cena tika noteikta sakarā ar to, ka projektu atzina par nerealizējamu – plānoto 350-500 tūkstošu rubļu vietā ražotājam par vienu Jo-mobili vajadzētu prasīt aptuveni vienu miljonu rubļu (13 550 eiro).

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.