Agera RS nomaiņa ieradīsies 2019.gadā – Koenigsegg paziņo par jaunu varenauto

Zviedrijas varenauto ražotājs Koenigsegg paziņojis, ka 2019.gada Ženēvas autoizstādē parādīs jaunu modeli, kas stāsies modeļa Agera RS vietā.

Lorbek Luxury Cars autosalona atvēršanas pasākumā, Austrālijas pilsētā Melburnā, Koenigsegg parādījis jauna varenauto tīzeri, publisko pirmizrādi solot sarīkot nākamā gada Ženēvas autoizstādē. Redzams, ka tas ir pilnīgi jauns modelis ar savādākas konstrukcijas aizmugures daļu, lukturiem un antispārnu.

Šā gada pavasarī kļuva zināms, ka Koenigsegg pārtrauc modeļa Agera RS ražošanu, kas markas piedāvājumā tika uzņemts 2015.gadā. No tā laika izgatavoti 25 eksemplāri un katrs no tiem komplektēts ar piecu litru V8 motoru, kas attīsta 1360 Zs (1370 Nm) jaudu.

Koenigsegg Agera RS pieder vairāki pasaules rekordi: 2017.gada rudenī tas kļuva par ātrāko sērijveida automašīnu, sasniedzot 444,6 km/h un neilgi pirms tam uzstādīja jaunu rekordu 0-400-0 km/h disciplīnā, paātrinoties no vietas līdz 400 km/h un atkal pilnībā apstājoties 36,44 sekunžu laikā un pārspējot līdzšinējo Bugatti Veyron rekordu par 5 sekundēm.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.