Lister piesaka pasaulē ātrāko krosoveru

Nevis Bentley Bentayga un nevis Lamborghini Urus, bet gan britu Lister kļūs par ātrāko krosoveru pasaulē, protams, ja kompānijas ieceres piepildīsies.

Lister Motor Company publicējis pirmo skici ar “pasaulē ātrāko krosoveru”, ko plānots izgatavot uz Jaguar F-Pace jaudīgākās modifikācijas SVR bāzes un saražot 250 eksemplāru lielā skaitā.

Jaguar F-Pace SVR ir aprīkots ar 5,0 litru V8 motoru, kas attīsta 550 Zs (680 Nm) jaudu un nodrošina niknākajam Jaguar maksimālo ātrumu 283 km/h (0-100 km/h 4,3 sekundes)

Lister ar to nepietiks, tādēļ Jaguar astoņcilindru motora jauda tiks palielināta līdz 680 Zs. Kā tas izmainīs automašīnas tehniskos raksturlielumus, netiek ziņots, taču viens ir skaidrs – lai pārspētu Bentley Bentayga un Lamborghini Urus, Lister krosoveram būs jātraucas ātrāk attiecīgi par 301 un 305 km/h.  

Šā gada janvārī Lister prezentēja savu pirmo modeli pēdējo 25 gadu laikā. Tā bija kupeja Thunder, kas izgatavota uz Jaguar F-Type SVR bāzes un atšķirībā no oriģināla, kura motortelpā darbojas 575 Zs jaudīgs astoņcilindru motors, aprīkota ar V8 agregātu, kas attīsta 675 Zs.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.