Kia prezentējis elektrisko krosoveru Niro EV (+ FOTO)

Dienvidkorejā prezentēts elektriskās piedziņas krosovers Niro EV. Sākumā tas būs pieejams vienīgi pašmāju tirgū, taču vasaras beigās nonāks arī Eiropā.

Kia Niro jau no paša sākuma tika projektēts kā videi draudzīgs transportlīdzeklis, tādēļ klientiem piedāvātās benzīna versijas tika komplektētas ar hibrīdtehnoloģiju. No 2017.gada rudens Eiropā nopērkama arī Kia Niro Plug-in modifikācija, bet tagad kārta pienākusi Niro elektriskajam variantam.

Kia Niro EV koncepts tika parādīts pērn Losandželosas motoršovā un sērijveida modelis to diezgan precīzi atkārto. Raksturīgākās iezīmes ir trapecveida reste zem priekšējā bufera un gaisa pieplūdes atverēs iemontētās dienas gaismas un miglas lukturi. Tradicionālo radiatora režģi aizstāj restes imitācija un vāciņš aiz kura paslēpta akumulatora uzlādes ierīce.

Zināms, ka Niro EV sagatavotas divas versijas. Mazāk jaudīgā versija, kas apgādāta ar 39,2 kilovatstundu akumulatoru un 135 Zs elektromotoru, varēs nobraukt 240 kilometrus, savukārt jaudīgākā modifikācija, kas aprīkota ar 64 kWh akumulatoru un 204 Zs elektromotoru bez iegriešanās uzlādes stacijā varēs veikt 380 kilometrus. 

Korejā Niro elektriskās versijas iegādei jau pieteikušies vairāk nekā 5000 pircēju. Pasūtītās automašīnas tie saņems tuvāko mēnešu laikā, savukārt eiropiešiem nāksies pagaidīt līdz rudenim.       

Kia Niro EV Foto: Publicitātes attēls

Kia Niro EV

Kia Niro Hybrid

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.