Čehijā izgatavots retro stila elektromobilis (+ FOTO)

Čehu kompānija MW Motors prezentējusi savu pirmo modeli – elektriskās piedziņas retro stila kupeju Luka EV.

Automobilis ar nolūku veidots tā, lai atgādinātu 60.gadu spēkratus, par ko liecina, piemēram, Aston Martin DB4 līdzīgie lukturi un plānie hromētie bamperi. Tehniskais pildījums un salona iekārtojums turpretim atbilst tam, ko esam ieraduši redzēt mūsdienu automašīnās – jau pieminētajos gaismekļos strādā LED tehnika, kabīnē iebūvēti sēdekļi ar ādas apdari, multimediju komplekss ar skārienjutīgu ekrānu, braukšanas režīmu izvēlnes poga.

Luka EV pamatā ir alumīnija šasija un virsbūve no armēta stiklplasta. Katrā ritenī iebūvēts elektromotors, kas strāvu saņem no 21,9 kilovatstundu akumulatora. Visu četru elektromotoru kopējā jauda ir 66 zirgspēki, kas ir pietiekami, lai 815 kg smagais automobilis līdz simtam varētu paātrināties 9,6 sekundēs. Zināms, ka 4500 mm garās Luka EV maksimālais ātrums ir 146 km/h, ar vienu uzlādi tā var nobraukt līdz pat 300 km, bet akumulatoru enerģijas atjaunošanai par 80% vajadzīgas 60 minūtes.

Retro stila elektrokupejas cenu čehu kompānija vēl atklājusi, toties viņu mājaslapā jau tagad var pieteikties automobiļa izmēģinājumam. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.