7 displeji un smalkas koka detaļas – “Nissan” prezentē sešmetrīga krosovera konceptu (+ FOTO)

“Xmotion” ir futūristisks, grezns un smalki izstrādāts sešmetrīga krosovera koncepts, ko “Nissan” sagatavojis Detroitas autoizstādei. Ražotājs ļauj noprast, ka līdzīgi varētu izskatīties kāds no topošajiem “Nissan” kompaktās klases apvidniekiem.

Koncepts “Xmotion” apveltīs ar trim sēdekļu rindām, 21 collu riteņu diskiem, kas veido vienotu veselu ar apvidus riepām (protektors integrēts riteņu metāliskajā konstrukcijā), izbīdāmu jumta bagāžnieku un aizmugures lukturiem ar zīmējumu, kas atgādina japāņu kokgriezēju darbus.

Koka tematika turpinās arī salonā – no šī materiāla izgatavots centrālais tunelis, kas kopā turas pateicoties “Kanava Cugi” tehnikai (koka detaļu savienošana bez līmes). Pēc dizaineru ieceres, tas atgādina japāņu klasiskajā glezniecībā bieži sastopamo tiltu, kas savieno divas upes. Šī gaisīgi veidotā detaļa pāriet tikpat viegla izskata priekšējā panelī (arī no koka) un futūristiskā mērinstrumentu panelī.

Salonā iebūvēti septiņi ekrāni, ieskaitot displeju, kas pārraida signālu no atpakaļskata kamerām. Informāciju no tiem var iegūt ar balss un žestu pārvaldes funkcijām.

Automobiļa iedarbināšana notiek, nolasot pirkstu nospiedumus. Pēc tam centrālajā ekrānā parādās digitālais palīgs (virtuālā zivtiņa “Koi”), kas izpilda dažādas funkcijas, piemēram, atgādina par interešu punktiem maršrutā, noregulē mašīnas elektroniku atbilstoši vadītāja vēlmēm un ieradumiem, sniedz padomus vadītājam tad, kad ieslēgts autonomās braukšanas režīms.  

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.