Trīsasu MAN cenšas sasniegt 7 km augsta vulkāna virsotni (+ VIDEO)

Kompānija Rheinmetall MAN, kas nodarbojas ar militārās autotehnikas ražošanu, publicējusi vairākus video, kuros iemūžināts mēģinājums uzstādīt jaunu Ginesa rekordu, sasniedzot gandrīz 7 km augstā Čīles vulkāna Ojos del Salado virsotni ar automašīnu.

Rheinmetall MAN cerēja sasniegt 6690 m augstumu, pārspējot iepriekšējo sasniegumu par 15 metriem. Tas tika sasniegts 2014.gadā, piedaloties vienam no pašreizējās ekspedīcijas dalībniekiem.

Šī gada ekspedīcija startēja novembra vidū – no 4300 m augstumā izvietotās Laguna-Verde bāzes nometnes. Vispirms tika sasniegta nometne Atakama HC1, kas atrodas 900 m augstāk, bet decembra sākumā rekorda tīkotājiem izdevās nokļūt līdz 6150 m augstumam, kad tālākajiem nodomiem svītru pārvilka nepiemērotie laika apstākļi.

Rheinmetall MAN nedomā padoties un mēģinās nosprausto mērķi sasniegt tuvākajā nākotnē.

Video redzams, ka ceļš uz virsotni ir ārkārtīgi grūts un sarežģīts – automašīnām jārāpjas ne vien stāvos kāpumos, bet jāpārvar arī ledus sablīvējumi un akmeņu krāvumi, turklāt kārtējā augstuma robeža ne vienmēr padodas uzreiz kā plānots – bieži vien vulkāna iekarotājiem jāatgriežas atbalsta nometnē un piemērotos apstākļos jāmēģina vēlreiz.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.