“Vulkāns” tagad arī ielu satiksmei (+ FOTO)

Britu inženieri no “RML Group” pārbūvējuši tikai sacīkšu trasēm konstruēto varenauto “Aston Martin Vulсan” par automobili, kas var piedalīties arī koplietošanas ceļu satiksmē.

No sacīkšu versijas pārveidotais “Vulcan” atšķiras ar jaunu motora pārsegu un lukturiem – priekšpusē oriģinālie lukturi tagad tiek izmantoti kā dienasgaismas, bet spārnos iebūvēti jauni starmeši. Automobilim tagad ir arī virzienrādītāji un stiprinājums numura zīmei, bet aizmugures optikas diožu elementi piesegti ar caurspīdīgu plastikātu.  

Attiecībā par citām izmaiņām informācijas nav, zināms vien, ka britu varenauto saglabājis savu 7,0 litru atmosfērisko motoru un septiņu pakāpju robotizēto pārnesumkārbu, kura pielāgota “maigākai” darbībai koplietošanas ceļos.

Vulkāna sacīkšu versija ir aprīkota ar adaptīvo piekari, ierobežotas slīdes diferenciāli, vairāku režīmu pretbuksēšanas sistēmu.

Britu izdevums “Autocar” vēsta, ka sacīkšu “nezvēra” pārvēršana par ielu satiksmei piemērotu auto aizņems trīs līdz četrus mēnešus, bet pārbūves cena sasniedz sešciparu skaitli.

Pavisam izlaisti 24 “Aston Martin Vulcan” eksemplāri. Katras automašīnas cena – 1,8 miljoni mārciņu. “RML” atklāj, ka pārbūvē esot ieinteresēti pieci klienti. 

 

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.