Hitlera parādes “Mercedes” nonāk pārdošanā (+ FOTO)

Nākamā gada janvārī ASV pilsētā Skotsdeilā tiks izsolīts “Mercedes-Benz 770K Grosser Offener Tourenwagen” – spēkrats, kas savulaik izmantots kā Ādolfa Hitlera parādes mašīna.

Automobilis uzbūvēts saskaņā ar Hitlera un viņa personīgā vadītāja Ērika Kempka prasībām un ieteikumiem. Mercedes uzstādīts 30 mm bruņu vējstikls, biezāki virsbūves un grīdas paneļi, kā arī īpaši aizsargāta sekcija automobiļa aizmugures daļā, kuru var pacelt un nolaist pēc vajadzības. Spēkrata motortelpā atrodas 7,7 litru rindas astoņcilindru dzinējs, kas attīsta 230 Zs un darbojas pārī ar piecu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu.

 Pavisam tika izgatavoti 203 “Offener Tourenwagen”, taču līdz mūsdienām saglabājušies vien pieci, no kuriem trīs ir privāto kolekcionāru īpašumā. Savulaik šādi automobiļi atradās arī Japānas imperatora Hirohito, Norvēģijas karaļa, diktatoru Anotoniu di Oliveira Salazara un Fransisko Franko garāžās. Ādolfa Hitlera vajadzībām konkrētais eksemplārs izmantots no 1939.gada oktobra līdz 1941.gada maijam.

1945.gadā Hitlera parādes mašīna tika pārvesta uz ASV un vairākas reizes mainīja īpašniekus, kādu laiku uzglabājoties arī Lasvegasas “Imperial Palace” kolekcijā un Čikāgas muzejā. 

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.