Ķīnas autobūves gigants BAIC valstī no 2025.gada pārtrauks iekšdedzes dzinēju automobiļu tirdzniecību

Viens no Ķīnas lielākajiem valstij piederošajiem autoražotājiem “Beijing Automotive Group Co” (BAIC) paziņojis, ka līdz 2025.gadam valstī pārtrauks visu ar degvielu darbināmu automobiļu pārdošanu, šādu lēmumu skaidrojot ar valdības ieceri pārtraukt visu iekšdedzes dzinēju automašīnu reģistrēšanu valstī.

BAIC nedēļas nogalē norādīja, ka no 2020.gada šādu automašīnu tirdzniecība tiks pārtraukta Pekinā, bet valsts mērogā – no 2025.gada.

Šis lēmums attiecas tikai uz BAIC ražotajiem automobiļiem un neietekmēs automašīnas, kas tiek ražotas partnerībā ar Dienvidkorejas “Hyundai” un Vācijas “Daimler”.

Šādas ziņas izskan laikā, kad Pekina plāno ieviest valsts mēroga ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotu automašīnu tirdzniecības aizliegumu, taču konkrēts datums vēl nav noteikts. Pagaidām Ķīnas valdība ieviesusi vairākus stimulēšanas pasākumus, lai mudinātu autobūves uzņēmums vairāk ražot degvielu taupošus automobiļus un beigu beigās alternatīvas degvielas automašīnas, cerot atbrīvot pilsētas no smoga.

Ķīnas varasiestādes 2019.gadā ieviesīs sarežģītu kvotu sistēmu, pieprasot autobūves kompānijām saražot noteiktu elektrisko automašīnu skaitu.

Foto: Ilustratīvs attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.