Lamborghini Urus – pasaulē ātrākais krosovers ir dzimis! (+ video; foto)

Šodien, 4.decembrī, oficiāli prezentēts Lamborghini Urus, līdz ar to var teikt, ka pasaulē ātrākais krosovers ir dzimis!

Lamborghini Urus ir 5112 mm garš, 2016 mm plats un 1638 mm augsts. 2,2 tonnas smagais automobilis apveltīts ar 3003 mm riteņu garenbāzi un 616 litru bagāžnieku, ko var palielināt līdz pat 1596 litriem, ja nolaiž otrās sēdekļu rindas atzveltnes. Par papildmaksu pieejama opcija ar ērtākiem un tikai diviem ceļotājiem paredzētiem otrās rindas sēdekļiem.

Urus pamatā ir Volkswagen platforma MLB Evo, kas paredzēta arī Bentley Bentayga, Audi Q7 un Porsche Cayenne. Virsbūve veidota no alumīnija paneļiem, bet pneimatiskā piekare ir sarežģīts mehānisms ar elektromehāniskajiem stabilizatoriem un aktīvo diferenciāli aizmugures asī.

Pasaulē ātrākā krosovera sirds ir četru litru biturbo astoņcilindru benzīna motors, kas attīsta 650 Zs un 850 Nm pie 2250 apgriezieniem minūtē. Komplektā ar astoņu pakāpju ZF automātisko pārnesumkārbu  Urus pirmo simtu sasniedz 3,6 sekundēs, bet 200 km/h – 12,8. Maksimālais ātrums ir 305 km/h, kas ir par 4 km/h vairāk nekā spēj attīstīt līdz šim ātrākais planētas krosovers – Bentley Bentayga (301 km/h). 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.