Eiropā strauji pieaug “Lada” automobiļu noiets

Šogad strauji pieaudzis “Lada” automobiļu noiets Eiropas Savienības valstu tirgos, pagājušā gada rādītājus pārsniedzot par 29 procentiem.

Saskaņā ar Eiropas autoražotāju asociācijas (ACEA) statistiku, no šī gada janvāra līdz oktobrim ES valstu tirgos realizēti vairāk nekā 4,2 tūkstoši “Lada”, kas ir par 29% vairāk nekā analogā laika periodā pērn.  Savukārt oktobrī ES tirgos pārdoti 450 “Lada” eksemplāri – par 22,6% vairāk nekā 2016.gadā. Tādejādi “AvtoVAZ” produkcijas noiets ES valstīs kāpj jau piekto mēnesi pēc kārtas.

Krievu mediji vēsta, ka šogad “Lada” dīleru centri atklāti Austrijā, Bulgārijā, Ungārijā, Vācijā un Lietuvā, bet visvairāk pirktais modelis ir Vesta.

Vācijas tirgū “Lada Vesta” tiek piedāvāta ar 1,6 litru benzīna motoru, kas attīsta 106 Zs jaudu un var strādāt kombinācijā ar piecu pakāpju mehānisko vai robotizēto transmisiju. Jau bāzes versijā “Vesta” aprīkota ar kondicionieri, 16 collu vieglmetāla diskiem, lietus un gaismu sensoriem, audio sistēmu, kruīza kontroli, multifunkciju stūri un parkošanās palīgu. Komplektā arī Eiropā obligātā riepu spiediena kontroles sistēma un sānu drošības spilveni.

Foto: Publicitātes attēls

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.