Pasaulē jaudīgākais apvidus auto kļūst par dārgāko “Jeep” (+ foto)

“Jeep” darījis zināmu modeļa “Jeep Grand Cherokee Trackhawk” cenu – ASV tirgū 717 Zs jaudīgais apvidus auto maksās 85 900 dolāru.

Noteiktā cena padara to par visdārgāko Jeep modeli kompānijas vēsturē un par otru dārgāko tagad jau “Fiat” paspārnē strādājošās amerikāņu korporācijas (“Chrysler”, “Dodge”, “Ram Trucks”) piedāvājumā. Par “Jeep Grand Cherokee Trackhawk” dārgāks ir tikai “Dodge Challenger Demon” – īpaši jaudīgā un arī dragreisa sacensībās izmantojamā kupeja, kas komplektēta ar 840 Zs jaudīgu motoru un pircējam izmaksā par 1000 dolāriem vairāk.     

“Jeep Grand Cherokee Trackhawk” pirmizrādi svinēja šā gada aprīlī, Ņujorkas autoizstādē. Automobilis aprīkots ar 6,2 litru V8 kompresormotoru, kas attīsta 717 Zs (875 Nm) jaudu. Pārī ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu šis tandēms var nodrošināt paātrinājumu līdz simtam 3,5 sekundēs maksimālo ātrumu sasniedzot pie atzīmes 289 km/h. Aiz okeāna tik populāro ceturtdaļjūdzes (402 m) dragreisa distanci visdārgākais “Jeep” modelis nobrauc 11,6 sekundēs.  

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.