“Volkswagen Atlas” slikti “redz”, tādēļ nesaņem augstāko atzīmi ASV drošības testos (+ video)

“Volkswagen” lielais apvidus auto “Atlas”, kas konstruēts Ziemeļamerikas tirgum, tikko pārbaudīts IIHS (Autoceļu drošības apdrošināšanas institūts ) drošības testos. “Top Safety Pick+” vācu ražojums neieguva, jo neizturēja kvalitātes uzstādījumus, kas noteikti automobiļu lukturiem.

“Volkswagen Atlas” saņēma augstāko atzīmi piecās kategorijās: frontālā sadursme ar 40 un 25 procentu pārklājumu, trieciens no sāniem, jumta konstrukcijas izturība, kas imitē automobiļa apgāšanos, kā arī sēdekļu un galvas balstu drošība.

No labākās puses “Volkswagen” krosovers sevi parādīja arī testā, kas nosaka automātiskās bremzēšanas sistēmas kvalitāti. Pavisam tiek veikti divi izmēģinājumi: vienā automašīnas ātrums ir 25 jūdzes stundā (40 km/h), otrā – 12 jūdzes stundā (19 km/h). Pirmajā gadījumā “Atlas” elektronika spēja samazināt krosovera ātrumu līdz 27 km/h, otrā gadījumā sadursme ar šķērsli nenotika, jo automobilis paguva apstāties pilnībā.  

Sākot ar 2016.gadu IIHS ieviesis jaunus kritērijus attiecībā uz automobiļu lukturiem, piešķirot tiem atzīmes „labi”, „pieņemami”, „vāji” un „slikti”. Tas nozīmē, ka augstāko atzīmi “Top Safety Pick+” var saņemt vien tie automobiļu modeļi, kas ieguvuši vienu no divām augstākajām atzīmēm. “Atlas” to nespēja, jo saņemtais novērtējums atkarībā no versijas bija „vāji” un „slikti”.

Agrāk šī paša iemesla dēļ kāroto “Top Safety Pick+” atzīmi neieguva arī jaunais “MINI Countryman”. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.