Šovasar noslēgsies superauto “Dodge Viper” ražošana

Augusta beigās tiks slēgta “Conner Assembly Plant” rūpnīca Detroitā un līdz ar to tiks pārtraukta arī superauto “Dodge Viper” ražošana, par ko “Fiat Chrysler” alianse paziņoja jau 2016.gada sākumā.

“Dodge Viper Conner Assembly” rūpnīcā tiek ražots kopš 1995.gada. Zināms, ka uzņēmumā strādā 80 cilvēki, bet 2016.gadā pārdoti 630 “Viper” eksemplāri.

Pašreizējās paaudzes “Viper” ieradās 2012.gadā. sākumā to pārdeva ar zīmola “SRT” (“Street and Racing Technology”) izkārtni, bet no 2014.gada tas atkal ir “Dodge”.

Divus gadus vēlāk kļuva skaidrs, ka modelis būs jānoņem no konveijera jauno drošības prasību dēļ, kas stājās spēkā no 2017.gada.

Jaunie noteikumi nosaka, ka automobilim jābūt apgādātam ar sānu drošības aizkariem, kas “Viper” gadījumā nav iespējams pārāk zemās kabīnes dēļ.

Ražotāja informācija liecina, ka aizmugurējo riteņu piedziņas “Viper” tiek komplektēts ar 8,4 litru 654 Zs jaudīgu V10 atmosfērisko motoru un sešu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu. No vietas līdz simtam “odze” paātrinās trīs sekundēs, bet maksimālais ātrums pārsniedz 315 km/h. ASV “Dodge Viper” cena ir aptuveni 90 000 dolāru.

 

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.