Vācijā aizdedzina 10 jaunus “Porsche”, nodarot 800 000 eiro zaudējumus (+ video; foto)

Hamburgā, “Porsche” markas dīleru centrā aizdedzinātas 10 jaunas automašīnas, nodarot īpašniekiem vismaz 800 000 eiro lielus zaudējumus.

Notikuma vietā policija atradusi viegli uzliesmojušas vielas un materiālus, tādēļ izvirzīta versija, ka notikušais saistīts ar protestiem pret šajā pilsētā notiekušo “lielā divdesmitnieka” (G20) samitu.

Astoņas no desmit automašīnām sadegušas pilnībā. Sākotnējā apskate liecina, ka nodarīti vismaz 800 000 eiro lieli zaudējumi, kas varētu krietni vien pieaugt, ņemot vērā katra automobiļa individuālo aprīkojumu.

Sakarā ar gaidāmo samitu, nekārtības Hamburgā izcēlušās jau nedēļas sākumā. Jau otrdienas vakarā policija bija spiesta izmantot asaru gāzi un ūdensmetēju, lai likvidētu protestētāju patvaļīgi ierīkoto nometni vienā no Hamburgas parkiem. Sadursmēs pieci cilvēki tika ievainoti.

Tiek prognozēts, ka Hamburgā kopumā ieradīsies vairāk nekā 100 000 protestētāju, un kārtības uzturēšanā iesaistīti aptuveni 20 000 policistu, kuru rīcībā ir gan bruņumašīnas, gan helikopteri, gan novērošanas bezpilota lidaparāti.

Izveidots arī aizturēto izvietošanas centrs, kurā paredzētas vieta 400 cilvēkiem.

Policija paziņoja, ka protestētāji tiek turēti aizdomās arī par Hamburgā naktī uz ceturtdienu notikušo uzbrukumu autoražotāja “Porsche” salonam, kur tika sadedzinātas astoņas automašīnas.

 

Foto: Ekrānšāviņš no vācu medijiem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.