Starts 2019.gadā – “Tesla” parāda jaunā krosovera “Model Y” tīzeri (+ foto)

ASV elektrisko automašīnu ražotājs “Tesla Motors” parādījis daļēji izgaismotu kompaktā krosovera “Model Y” attēlu, ļaujot noprast potenciālajiem pircējiem ar ko tie var rēķināties 2019.gadā, kad jāsākas jaunā modeļa ražošanai.

Kompānijas vadītājs Īlons Masks, kas šo tīzeri parādījis akcionāru sapulcē, norādījis, ka Model Y tiks izstrādāts uz jaunas platformas. Viņš nepieskāries Model Y tehniskājām niansēm, vien prognozējis, ka pieprasījums pēc kompaktā krosovera pārsniegs pieprasījumu pēc kompaktā sedana Model 3, ko Tesla grasās laist klajā šogad un kura iegādei, pēc mediju informācijas, pieteikušies jau aptuveni 300 000 klientu.

Pēc agrāk publicētās informācijas var secināt, ka “Model Y” iegūs uz augšu paceļamas durvis un jaunākās paaudzes autonomās braukšanas tehnoloģijas.

Tesla tālākajos plānos ir vēl vairāki elektriskās piedziņas modeļi, tajā skaitā kravas auto un pilsētas autobuss. Ražotājs vēlas atjaunot arī savu pirmo modeli “Roadster”, pasniedzot to klientiem modernā un mūsdienīgā izpildījumā. 

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.